Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
10.000 Ft felett ingyen szállítás Packetával és FOXPOSTTAL 10.000 Ft felett ingyen szállítás Packetával és FOXPOSTTAL

Steppelt minta, az ősz legnagyobb slágere – De hogyan készül?

2021. 10. 22. 12:31:39
Steppelt minta, az ősz legnagyobb slágere – De hogyan készül?

Ha végigmész az utcán vagy besétálsz néhány butikba, másodpercenként tűnhet a szemedbe a steppelt minta. Elsősorban kabátokról, dzsekikről köszön vissza, de egyre több steppelt táskát is felfedezhetsz úton – útfélen. Ha fúrja az oldalad a kíváncsiság, hogyan készül a steppelt minta, olvasd el cikkünket!

Mit jelent a steppelés?

A steppelés egy olyan szabászati munkafolyamat, melynek során két vagy több szövetdarabot összevarrnak, majd közéjük valamilyen kitöltőanyag kerül, így vastagabb, párnázott anyag lesz a végeredmény. Ettől olyan pihe-puha és ölelgetni való egy steppelt kabát vagy paplan.  

A steppelt anyag felszíne párhuzamos vonalakkal van átvarrva, így leggyakrabban négyzet vagy rombusz alakú mintázatot kapunk. A foltvarrás az anyagdarabokat összefűzi, így egy nagy, vastag anyagdarabot hoz létre.

A kellemes tapintás mellett azonban praktikus haszna is van ennek a technikának: a puffos dzsekik, steppelt paplanok tömőanyaga nem csomósodik és áll össze, mivel a keresztirányú varratok stabilan tartják a belső anyagot.

A steppelés rendkívül népszerű díszítőtechnika az egész világon, s erre is igaz, hogy ahány ország, annyi stílus. Érdekesség, hogy Svédországban a steppelt ruha viselése valamikor a gazdagság jele volt.

Ha szívesen kézimunkázol, te is kipróbálhatod a steppelést, mely kézzel és varrógéppel egyaránt megvalósítható. Számos blogon találsz segítséget az első lépésekhez, tökéletesítheted a technikád, kialakíthatod saját stílusodat.
 

steppelt_hatitaska_pakkolj_hu


Honnan ered a steppelés?

Ha azt gondolnád, hogy a módszert mindössze néhány évtizede találták fel amerikai kézimunkázók (hisz tudjuk, hogy sok újítás érkezik onnan), alaposan tévedsz. Kapaszkodj meg: ez a mintavarrás egészen az ókori Egyiptomig vezethető vissza.

A londoni British Museumban őriznek egy elefántcsont – faragványt, melyet 1903-ban találtak az abydosi Ozirisz templomban. A Kr.e. 3400-ból származó szobor az első egyiptomi dinasztia királyát formázza, aki steppeltnek tűnő köpenyt vagy palástot visel.
 

steppelt_kezitaska_pakkolj_hu


A divat, mint tudjuk, ismétli önmagát, s a legsikeresebb minták, színek és fazonok újra és újra megjelennek a kifutókon és az üzletekben.

Nincs ez másként a steppelt anyagok esetén sem: idén ősszel nem lőhetsz mellé, ha keresztvarrásos ruhadarabot vagy táskát viselsz.

Hogy megkönnyítsük a választást, mutatunk is néhány steppelt kézitáskát és hátizsákot, melyek ebben a szezonban a legdivatosabb táskák között foglalnak helyet.

Steppelt hátizsákok

Kicsit bohókás, kicsit sportos, mégis van benne stílus és elegancia. Az örökké divatos fekete és ezüst színek mellett igazi unikumnak számít a finom pezsgőszín.
 

steppelt_kis_hatizsak_pezsgo_szinu_pakkolj_hu

 
Steppelt kézitáskák

A keresztöltéses mintának helye van elegánsabb táskákon is, bátran viselhetsz ilyet üzleti környezetben. A merevített kialakítás tovább fokozza a steppelt kézitáska elegáns hatását.
 

steppelt_fekete_kezitaska_pakkolj_huMeghoztuk a kedved, hogy ruhatáradat egy steppelt táskával gazdagítsd? Akkor válaszd ki a számodra legtetszetősebb darabot, melyet néhány kattintással meg is rendelhetsz!

Tartalomhoz tartozó címkék: Életmód Női táska