Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
10.000 Ft felett ingyen szállítás Packetával és FOXPOSTTAL 10.000 Ft felett ingyen szállítás Packetával és FOXPOSTTAL
Céges számlát kiállítunk 2022. szeptember 1. után is!

Steppelt minta, az ősz legnagyobb slágere – De hogyan készül?

2021. 10. 22. 12:31:39
Steppelt minta, az ősz legnagyobb slágere – De hogyan készül?

Ha végigmész az utcán vagy besétálsz néhány butikba, másodpercenként tűnhet a szemedbe a steppelt minta. Elsősorban kabátokról, dzsekikről köszön vissza, de egyre több steppelt táskát is felfedezhetsz úton – útfélen. Ha fúrja az oldalad a kíváncsiság, hogyan készül a steppelt minta, olvasd el cikkünket!

Mit jelent a steppelés?

A steppelés egy olyan szabászati munkafolyamat, melynek során két vagy több szövetdarabot összevarrnak, majd közéjük valamilyen kitöltőanyag kerül, így vastagabb, párnázott anyag lesz a végeredmény. Ettől olyan pihe-puha és ölelgetni való egy steppelt kabát vagy paplan.  

A steppelt anyag felszíne párhuzamos vonalakkal van átvarrva, így leggyakrabban négyzet vagy rombusz alakú mintázatot kapunk. A foltvarrás az anyagdarabokat összefűzi, így egy nagy, vastag anyagdarabot hoz létre.

A kellemes tapintás mellett azonban praktikus haszna is van ennek a technikának: a puffos dzsekik, steppelt paplanok tömőanyaga nem csomósodik és áll össze, mivel a keresztirányú varratok stabilan tartják a belső anyagot.

A steppelés rendkívül népszerű díszítőtechnika az egész világon, s erre is igaz, hogy ahány ország, annyi stílus. Érdekesség, hogy Svédországban a steppelt ruha viselése valamikor a gazdagság jele volt.

Ha szívesen kézimunkázol, te is kipróbálhatod a steppelést, mely kézzel és varrógéppel egyaránt megvalósítható. Számos blogon találsz segítséget az első lépésekhez, tökéletesítheted a technikád, kialakíthatod saját stílusodat.
 

steppelt_hatitaska_pakkolj_hu


Honnan ered a steppelés?

Ha azt gondolnád, hogy a módszert mindössze néhány évtizede találták fel amerikai kézimunkázók (hisz tudjuk, hogy sok újítás érkezik onnan), alaposan tévedsz. Kapaszkodj meg: ez a mintavarrás egészen az ókori Egyiptomig vezethető vissza.

A londoni British Museumban őriznek egy elefántcsont – faragványt, melyet 1903-ban találtak az abydosi Ozirisz templomban. A Kr.e. 3400-ból származó szobor az első egyiptomi dinasztia királyát formázza, aki steppeltnek tűnő köpenyt vagy palástot visel.
 

steppelt_kezitaska_pakkolj_hu


A divat, mint tudjuk, ismétli önmagát, s a legsikeresebb minták, színek és fazonok újra és újra megjelennek a kifutókon és az üzletekben.

Nincs ez másként a steppelt anyagok esetén sem: idén ősszel nem lőhetsz mellé, ha keresztvarrásos ruhadarabot vagy táskát viselsz.

Hogy megkönnyítsük a választást, mutatunk is néhány steppelt kézitáskát és hátizsákot, melyek ebben a szezonban a legdivatosabb táskák között foglalnak helyet.

Steppelt hátizsákok

Kicsit bohókás, kicsit sportos, mégis van benne stílus és elegancia. Az örökké divatos fekete és ezüst színek mellett igazi unikumnak számít a finom pezsgőszín.
 

steppelt_kis_hatizsak_pezsgo_szinu_pakkolj_hu

 
Steppelt kézitáskák

A keresztöltéses mintának helye van elegánsabb táskákon is, bátran viselhetsz ilyet üzleti környezetben. A merevített kialakítás tovább fokozza a steppelt kézitáska elegáns hatását.
 

steppelt_fekete_kezitaska_pakkolj_huMeghoztuk a kedved, hogy ruhatáradat egy steppelt táskával gazdagítsd? Akkor válaszd ki a számodra legtetszetősebb darabot, melyet néhány kattintással meg is rendelhetsz!

Tartalomhoz tartozó címkék: Életmód Női táska